Search found 4 matches

by Alebulance Driver
Tue Mar 13, 2018 2:51 pm
Forum: Electrical
Topic: New Dynamo, new Voltage Regulator, still not charging
Replies: 8
Views: 897

Re: New Dynamo, new Voltage Regulator, still not charging

Thanks for the tips so far- I've now polarised the dynamo but it hasn't made any difference. I've tested the armature circuit on the dynamo and am getting 1.5v when I rev quite hard. Looking at the Lucas Manual that Nickol kindly attached, I can't conduct the test for the field circuit as I only hav...
by Alebulance Driver
Mon Mar 12, 2018 6:40 pm
Forum: Electrical
Topic: New Dynamo, new Voltage Regulator, still not charging
Replies: 8
Views: 897

New Dynamo, new Voltage Regulator, still not charging

Hi All, I had a problem with the ignition warning light coming on on my 1970 1098 van, so after some faffing I replaced the dynamo, to no avail. I've just replaced the voltage regulator, again, the light stays stubbornly on. The engine runs fine, fan belt is tight, I've cleaned all the terminals wit...
by Alebulance Driver
Wed Feb 21, 2018 10:58 am
Forum: General Discussion
Topic: Spin on Oil Filter- no electrical connection?
Replies: 5
Views: 347

Re: Spin on Oil Filter- no electrical connection?

Wow that was quick and very helpful. Many thanks both of you. I'll take care!
by Alebulance Driver
Wed Feb 21, 2018 9:30 am
Forum: General Discussion
Topic: Spin on Oil Filter- no electrical connection?
Replies: 5
Views: 347

Spin on Oil Filter- no electrical connection?

Hi- I'm a newbie with what I hope is a simple question. I'm switching over to a spin-on oil filter on my 1970 1098 van and the old filter housing has a lucar connection on it but I can't work out what for. The oil pressure warning switch is on the block, and when I disconnect this lead on the filter...